Minicamping Botniahiem

Vanaf € 11.90 per nacht.
* Afhankelijk van periode in het jaar.

- Camping (15 plaatsen)
- Damwald (Friesland)
- Kaart Friesland

Korte omschrijving

De minicamping (ca. 15 staanplaatsen) bevindt zich aan de zij- en achterkant van de boerderij.
U kunt kiezen uit een staanplaats beschut door bomen en struiken of op het hoofdveld met volop zon. El..... Lange omschrijving
Telefoon: 0511-422038 (Lies de Jong)

Minicamping Botniahiem

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

  • Omschrijving
  • Voorzieningen
  • Prijzen
  • Beschikbaarheid
  • Gastenboek

De minicamping (ca. 15 staanplaatsen) bevindt zich aan de zij- en achterkant van de boerderij.
U kunt kiezen uit een staanplaats beschut door bomen en struiken of op het hoofdveld met volop zon. Elektriciteit (6A) aanwezig.
In het nette sanitairgebouw vindt u uiteraard wastafels, douches en toiletten, maar ook een afwasruimte (met warm- en koud stromend water), wasmachine, centrifuge en koel-/vriescombinatie.
Voor de kleintjes zijn er een kinderbadje, badstandaard, commode en aankleedkussen beschikbaar. Stortplaats chemisch toilet aanwezig. Huisdier toegestaan. Wifi aanwezig.
nb.: De minicamping is geopend van begin april tot eind oktober.
Wij zijn Brant en Lies de Jong. Samen met enkele medewerkers, werken wij in ons recreatiebedrijf. U kunt ons dan ook dagelijks tegen het lijf lopen op de boerderij. Al sinds 1987 ontvangen wij Bêd & Brochje-gasten in enkele kamers in de voormalige schuur van ons -toenmalige- melkveebedrijf en beheerden daarnaast een SVR-minicamping. Langzaam is onze liefhebberij uitgegroeid tot een volwaardig recreatiebedrijf. Er kwamen stacaravans, chaletcaravans, een trekkershut, een appartement en groepsaccommodatie bij en vakantiewoningen.
“Boer Brant” komt u voornamelijk tegen in en rond de paardenstal, op het land bij de schapen of in het bos en de weilanden achter de boerderij. Hij houdt zich voornamelijk bezig met de vele dieren op Botniahiem en het onderhoud van het terrein en de minicamping. In de zomermaanden maakt hij ritjes met tractor & wagen met onze gasten en vertelt graag over zijn grote hobby: de Friese paardenfokkerij.
“Boerin Lies” ontvangt de gasten op de receptie, doet de administratie, zorgt er samen met enkele medewerkers voor dat het overal lekker schoon blijft en maakt –bijna dagelijks- een ontbijtje met o.a. een eitje en “echte Fryske sûkerbôle” voor de pensiongasten. Ook kunt u bij haar terecht voor tips voor uitstapjes en informatie over de vele bezienswaardigheden in de omgeving. Op de receptie komt u ook vaak dochter Hilda tegen, die “heit en mem” enkele middagen komt helpen aan de balie. Ook de rest van de familie helpt mee op het bedrijf.
Op het 12 ha. grote terrein van Botniahiem leven veel dieren. In de velden achter de boerderij kunt u -vooral in de vlindertuin, vanuit de vogelkijkhut, in het bos en in de sloten- veel dieren “spotten” in de vrije natuur. Hiervoor kunt u diverse hulpmiddelen als een ontdektas of schepnetje lenen. Maar graag willen wij u de dieren, die op het recreatieterrein wonen, persoonlijk aan u voorstellen.
Allereerst zijn daar natuurlijk de paarden: de Friese fokmerries Tessa, Lieske, Murkje en Jana, hengst Jornt en Shetlandpony Vlekje. Hond Foppe en huiskat Romke zijn altijd in de buurt. Direct achter de paardenstal ligt het domein van hangbuikzwijn Mukkes.
In de omheinde dierenkamp scharrelen diverse soorten kippen rond, samen met ganzen, pauwen en (dwerg)geiten. In de vijver zwemmen verschillende eendensoorten. Verder komt u op Botniahiem veel schapen en konijnen tegen en héél misschien... zit er een ooievaarspaar op het ooievaarsnest!
Voorzieningen van Minicamping Botniahiem


Accommodatie
Plaatsen: 15 Kantine: Televisie:  
Geschikt voor mindervaliden: Campingwinkel: Internet:  
Huisdieren: Recreatieruimte: Wasmachine:  
Speelweide: Animatieteam: Wasdroger:  
Speeltoestellen: Fietsen:      
Zwembad: Campers toegestaan:      
Aantal douches: 0 (Sta)caravans te huur:      
Aantal toiletten: 0          
 
             
Omgeving:
Bos: 0 Strand/Zee: 0 Meer/Openwater: 0 Dorp/Stad: 0 Ski-piste: 0
 
Extra informatie:


Prijzen Minicamping Botniahiem

  1 januari 2017 - 31 december 2017
 
 
  nacht :   € 11.90
  prijs vanaf - overige prijzen zie kamers/appartementen
     
     
     
     
 


In overleg met de verhuurders wordt de beschikbaarheid niet op Ikwileruit getoond.
Actuele beschikbaarheid: website verhuurder
Gastenboek is helaas nog leeg.

Bent u te gast geweest bij Minicamping Botniahiem, plaats dan nu uw recensie.